søndag 11. oktober 2009

Fagdag med web 2.0

Fagnettverket i samfunnsfag og historie har vært så heldige at vi har fått Svend Andreas Horgen til å holde et par fagdager i høst. Innledningsvis avklarte Horgen hva som ligger i begrepet web2.0 med stikkord som brukerstyrt, deling og sosialt. Videre tok han opp hvordan bruk av web 2.0 i undervisninga kan føre til læring, variasjon, aktivisering, motivasjon, refleksjon og samarbeid. Kort sagt: mulighetene er mange og gevinsten stor, så hvorfor nøle?

Horgen var også opptatt av hvordan vi som kunnskapsarbeidere kan bruke web 2.0 til å bygge opp våre egne personlige læringsnettverk. Gjennom bloggverden og sosiale delingsplattformer som Del & Bruk kan man dele erfarinegr, plukke opp tips og utvide kunnskapshorisonten sin. Jeg nikker ivrig med hodet mens Horgen snakker, og tenker på hvor mye jeg har lært av mine digitale kollegaer i løpet av de siste par årene.

Den andre delen av dagen gikk med til parktisk utprøving av blogg, wiki og sosial bokmerking. De femten deltakerne jobbet flittig, og tiden gikk fort. Deltakerne har også fått en hjemmelekse: planlegge (og om mulig utprøve) et undervisningsopplegg i web 2.0 til fagdagen den 27. november. Det blir spennende å utveksle erfaringer neste gang vi møtes :-)

Ingen kommentarer: